Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A G8-ak kalandjai: A Világ vége

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A South Park Channel adását látják. Most levetítjük Önöknek Jenci és Gál: Lyukam nélkül soha! című filmrendezőjének újabb egész estés filmjét. A G8-ak kalandjai: A Világ vége

Figyelem! A most következő műsorszámot 12 éven aluli nézőinknek csak nagykorú felügyelete mellett ajánljuk.

 

Perzselőn tűzte a déli nap a Szahara forró homokját. Sehol egy fűcsomó. Csak folyamatosan vándorló homokdűnék mindenütt. Egy teve bőgése töri meg a csendet eme kietlen tájon. Rajta egy beduin koromfekete burnuszban és turbánnal. Egyesek azt hihetnék, hogy aki feketében jár a tűző napon, bizonyára teljesen hülye. De ez nem így van! Ő Salem, a főmufti! Olyan, mint Chuck Norris. Rá nem érvényesek a természet törvényei.
 Egyszer csak megállt. Az egyik homokdűne mögött négy ember várta. Két beduin, és két fehér ember. Salem leszállt a tevéjéről, és elindult a fehérek felé. Lassan kimérten haladt feléjük, minden lépésekor megcsörrent oldalán görbe, sarló alakú, gyémántokkal kirakott kardja. A fehéreknek tojás alakú fejük, és mélyen ülő gombszemeik voltak. Igen, ők nem mások, mint Jenci és Gál, a fingós viccek koronázatlan királyai.
Jenci: -Trotty! Hahaha!
Gál: -Jenci, hisz te fingottál ülőbika nagyfőnök előtt!
Jenci: -Nem is ő az! Ő Száddámdzsipszi!
Gál: -Tényleg! Jenci, van hámuszad?
Salem magához hívta a két beduint. Ők Salem személyi testőrsége. A hatás fokozása érdekében a 300 stílusában mutatom be őket. Tíz éve szolgálják Salem legsötétebb akaratát, a Szahara leggyilkosabb alakulata, szemeik éjfeketék, fogaik pengeélesek, lelketlenek?és seggrészegek! Loki szédelegve közelebb lép Salemhez. Messziről bűzlik a piától, és alig áll a lábán.
Salem: -Loki, te megint részeg vagy?! A próféta forog a sírjában! Allah szerelmére, ha így folytatod alkeszkodásodért a pokolra jutsz! Pokolra jutsz és megdöglesz! Szóval, ezek kik?
Loki: -A zojjektumra megkapták a zengedélyt, teccik érteni? A zojjektumra a zen?
Loki itt elgondolkodott, mintha nem értené miről beszél. Gondolkodott még egy ideig, de nem tudta sokáig művelni ezt a tevékenységet, mert ebben az állapotában fájdalmat okozott neki. Büfögött még egyet, aztán hanyatt vágódott a homokba.
Salem: -Már megint kiütötte magát. Na szóval, Makó, kik ezek?
Makó sem volt éppen józan, de egy fokkal jobb állapotban volt. Leemelte turbánját, így láthatóvá vált frissen borotvált, kopasz feje. Kugligolyó alakú fején megcsillant a sivatagi nap fénye. Majd kissé előre hajolt, ekkor Gál meglátta saját arcát a tükörsima fejtetőn.
Makó: -Valami külföldi. Megpróbáljam visszanyomni egy esernyővel?
Salem: -Hagyd Makó, nem bánt ez senkit! Inkább vigyük be őket a faluba!
Jencit és Gált hozzákötözték az egyik tevéhez, és megindultak a faluba. A falu homokra épült. Ebből kifolyólag csak sátrakból állt, mert hát hülyeség lett volna homokra kőből építkezni. Betértek a falu közepén álló sátorba, amely a legnagyobb volt mindközül. Salem törzsfőnöki sátra. Mikor Jenci és Gál beléptek rögtön megakadt a szemük a háremhölgyeken, akik középen táncoltak. A sátor szélén Salem leült és elkezdett jókedvűen vízipipázni. Ki akarta kérdezni a foglyokat, de a berohanó Proti félbeszakította.
Proti: -Megjött a francia követ!
Salem: -Engedd be!
Salem nem bírta a franciákat. Gyarmatosítókat látott bennük, akik nem tartogatnak országának semmi jót csak rabszolgasorsot. Jól ismerte őket, sokat csatázott a francia idegenlégióval. Ő az utolsó ellenállók egyike.
Proti: -Íme Vachó Norbert követ úr!
Ekkor egy olyan szerzet lépett be, amire Salem nem számított. Egy 12 év körüli 140 centis kiskölyök, hatalmas fehér francia parókában, púderezett arccal. Sokan elröhögték magukat a látványra a sátorban, de Salemet nem olyan fából faragták, hogy ne bírja ezt ki.
Makó: -Ha ez nem buzi, akkor senki!
Vachó: -Zsüzsó pra mo franszé Tóth blablabla?
Salem: -Állj, ebből szart sem értek! Hol a tolmács?
Proti: -Jelen! Máris fordítom!
A most következő mondatokat feliratozzuk, hogy a nézők is megérthessék Vachó miről beszélt.
Vachó: -Uralkodóm, I. Tóth Dávid francia császár nevében jöttem.
Proti: -Szerelmem, I. Tóth Dávid franciázott velem a minap.
Vachó: -Meghív a palotájába, szeretne veled találkozni.
Proti: -Meghív a bordélyházába, szeretne veled hancúrozni.
Vachó: -Tedd le a fegyvert! Nincs értelme a további vérontásnak!
Proti: -Add a szájába a fegyvered, mert imádja, ha telepumpálják.
Salem undorodva fordult el. Vachó meglepődött ezen a reakción. Felmerült benne, hogy mi van, ha a tolmács rosszul fordított. Így hát átadott Protinak egy francia- arab szótárat. Csakhogy Proti nem tud olvasni. Tanácstalanul nézte a könyvet. Mivel jobb nem jutott az eszébe, előkapott egy vécépumpát, és üvöltözve elkezdte püfölni. Salem felnézett, mintha az éghez fohászkodna.
Salem: -Mindig ezt csinálja, ha nem ért valamit. Loki, Makó, vigyétek ki!
Miután az üvöltöző, és hadonászó Protit sikerült eltávolítani, belépett a sátorba a követ egyik testőre, Rémes József. Egyből feltűnt neki, az egyik háremhölgy, és perverz mosollyal figyelte. A háremhölgy felismerte, és ijedten elkezdte ordítozni.
Kikka: -Neee! Tudtam, tudtam!
Rémesnek feltűnt a háremhölgyekre vigyázó testőr, Bakos. Mikor meglátta féltékenység fészkelte be magát tudatába.
Rémes: -Ez a hastáncosnők testőre? Szerencsés ember!
Salem: -Miért lenne az? Bakos egy eunuch. De nem szereti, ha erre emlékeztetik.
Rémes nem fogta vissza magát, röhögött egy nagyot, hogy Bakosnak is feltűnjön.
Bakos: -Bakos voltam, bennfentes, nyaljátok ki, köcsögök!
Mondta Bakos vékony, cincogó hangon megszokott mondókáját, aztán sértődötten kivonult a sátorból. Ezután a kis közjáték után Vachó folyamatosan a fegyverletételt követelte Salemtől, egyre ingerültebben, és türelmetlenebbül, végül már ordítozott Salemmel, aki ezt nem nagyon tűrte. Intett is a testőreinek, hogy eljött az idő.
Salem: -Vachó, mutatni szeretnék valamit!
Vachónak felcsillant a szeme, Salem ezt észrevette.
Salem: -Nem! Nem azt!
Ekkor bejött a harmadik alkesz testőr, a harmadik szeszkazán, Szedmi. Behozott egy kosarat, ami már messziről döghús szagot árasztott. Szedmi kinyitotta, és egy levágott emberi fej volt benne.
Vachó: -Jézusom, ez meg ki?
Salem: -Ő nem más mint Javora. Így jár mindenki, aki nem tiszteli a tekintélyemet.
Hirtelen velőtrázó üvöltés töltötte be a sátrat. Az egész sátor egy emberként fordult oda. Rémes hevert egy dárdával a szívében a földön, Kikka, aki tiszta vér volt, zaklatottan nézett végig a jelenlevők arcán.
Kikka: -Nem bírtam tovább! Moleszterált! Össze akart szexuálni!
Vachó: -Mind barbárok vagytok!
Salem: -Tudjuk! És büszkék vagyunk rá! Most húzz el, és nem esik bántódásod. Amennyiben meguntad életed, tudod, mivel tudod kihúzni a gyufát. Örülj, hogy egyáltalán megtűrlek ebben a sátorban, ezen a drága perzsaszőnyegen pihentetheted hitvány lábad.
Vachó szeméből szinte sugárzott a gyűlölet. Nem bírt békével elmenni. Balhét akart! Ránézett a perzsaszőnyegre és rácsulázott egy hatalmasat, majd gúnyos vigyorral arcán bemutatott Salemnek. Salem erre válaszul előrántotta gyémántberakásos kardját, és egy hirtelen mozdulattal lenyisszantotta Vachó középső ujját, amit eddig olyan nagy bőszen nyújtogatott. Az ujj pár méterrel odébb ért földet összevérezve mindent.
Vachó: -Ááááá, az ujjam!
Salem: -Már nem a tiéd!
Ezzel sikerült Vachót megtörni, sírva rohant vissza hőn szeretett Tóthjához. A sátor lakóinak most a földön fekvő Rémeshez fordult tekintetük.
Jenci: -Meghalt?
Salem: -Nem.
Gál: -Mégis honnan állapítottad ezt meg?
Salem: -Még hiányzik valami. Várjunk még!
Trrrrrrrrr! Hatalmas robajjal fosta össze magát a holttest.
Salem: -Na, most halt meg!
A nap további része nyugodtan telt egészen másnap reggelig, amikor Salem hírt kapott, hogy a gyarmatosítók megtámadták a mindössze 20 km-re fekvő Douz erődjét. A segítségnyújtás mellett döntött, így pár órával később megindultak Douz felé. Douz megtartása kulcsfontosságú volt, ez az erőd a sivatag kapuja, ezek után nyitva áll az út a beduinfalvak felé. Homokszínű falai miatt nem tűnt ki annyira környezetéből. A védők azonnal beengedték őket, hogy rögtön elkezdhessék a felkészülést.
Bakos: -Újra itt van a francia követ!
Bakos tenorban mondta az alábbiakat, de ezt átminősíthetnénk szopránba is, mert az a hang, amit kiadott minden, csak nem férfias.
Salem: -Engedd be!
Bakos: -Igen, máris!
Salemnek a hideg futkosott a hátán eme kibírhatatlan hang hallatára. Láthatóan fájdalmat okozott neki.
Salem: -Bakos, megkérhetnélek rá, hogy hanyagold egy kicsit a beszédet? Ez borzalom!
Bakos: -Bakos voltam, bennfentes, nyaljátok ki, köcsögök!
Mondta Bakos egyre röhejesebb hangon, majd ingerülten elvonult. Belépett Vachó, és rákezdett mondókájára, persze feleslegesen, mert saját magán kívül nem értette senki a szavait.
Salem: -Gyorsan, egy tolmácsot!
Proti jelentkezik. Salem rosszallóan ránéz.
Salem: -Proti, ne merd!
Proti erre előkapott egy vécépumpát, de még nem kezdett el üvölteni, és idétlen vigyorral az arcán várta Salem reakcióit.
Salem: -Makó, Loki, vigyétek ki!
Protit felkapták, mintha csak egy pohár sör lenne, és kidobták úgy, hogy orrával felszántotta a sivatag homokját. Salem kiábrándultan vette tudomásul, hogy más tolmácsa nem volt, így jobb híján elküldte Vachót.
Salem: -Vachó, nincs tolmácsunk, leléphetsz.
Vachó csak értetlenül bámult, ahogy az várható volt.
Salem: -Vachó, meny-nyél el-fele!
Mondta Salem tagoltan, gesztikulálva és mutogatva, de hatástalanul.
Salem: -Meny- nyél el! A lábaddal meny- nyél el! Érted?! Köpök rá! Dobjátok ki
Így is történt. Vachó ugyanazon az ajtón távozott, és ugyanolyan módon, mint pár perce Proti.
Estére megérkeztek a francia csapatok, teljesen körülvették az erődítményt. Gál a hatalmas, hömpölygő embertömeg láttán szabályosan összefosta magát. Bár ne tette volna! Salem szemét máris elkezdte csípni a bűz, de önuralma nagy volt, így említésre sem méltatta az esetet. A sereg közepén megpillantott egy hintót, mellette egy trónt, ahol I. Tóth Dávid ült királyi díszben, kezében korbáccsal, mellette Vachó mint a király hadvezére. Salem kiadta az utasításokat, mindenkinek kijelölte a helyét, szinte mesteri pontossággal szervezte meg mások munkáját, majd mint aki jól végezte dolgát, elment a palotába vacsorázni. Kikka, Bakos és Proti a toronyból ritkították puskáikkal a jónépet, míg Gál bűzlő fosával próbálta távol tartani a francia hordát. Jenci szállította hozzá a babot, amit Gál minimális emésztés után ki is pakolt. De ennél sokkal érdekesebb az, ami a kapunál történt. Ide az alkesz testőrök voltak besorolva. A franciák tolták befelé a kaput, miközben Makó és Loki próbálták visszanyomni őket.
Makó: -Visszamennyé?, baszki!
Kívülről artikulálatlan hörgések szűrődtek be. Bizonyára az egyik francia káromkodott.
Makó: -De hülye hangja van! Ez valami borzalom!
Loki: -Szedmi, hozd már a piát! Erőre kell kapnunk!
Szedmi rohant feléjük. Sietnie is kellett, mert Lokinak leesett az alkoholszintje. Sok alkoholt veszett. Szedmi tudta, mekkora szükségük van rá, hisz az ő szervezete ugyanúgy működött. Úgy kellett nekik az alkohol, mint Popeye-nek a spenót. Makó elveszette a türelmét. Előkapta viperáját, és csattogtatni kezdte. Vagyis csak akarta, egészen más hangokat sikerült belőle kicsalnia. Puff-puff ? mondta az állat, mivel pufogó vipera volt. Résnyire nyitotta az ajtót, és kicsapott vele. Sikerült is valakit megmaratnia. Egy szolid mosollyal nyugtázta sikerét, majd zsebre vágta szerencsétlen jószágot.
Makó: -Salem, ne csak ott állj! Gyere már segíteni!
Salem komótosan közelebb ment.
Salem: -Segítsek? Jó! Gyerünk, gyerünk, gyerünk?
Kántálta Salem, hogy ezzel ösztönözze őket kitartásra. Ekkor megjelent Proti, és elkezdett halálra rémülve üvöltözni.
Proti: -Mindjárt bejönnek! Végünk! Most mit tegyünk?!
Salem lekevert neki két pofont. Egyet jobbról, és egyet visszakézből. Majd megfogta Proti vállát, és jól megrázta.
Salem: -Nyugodjon meg Proti! Most senki nem veszítheti el a fejét! Majd fogunk pár vodkásüveget, Molotov koktélt csinálunk belőlük, és meggyújtva kidobáljuk.
Rossz ötlet volt ezt mondani Loki előtt. Loki féktelen haragra gerjedt, és nekiesett Salemnek. Felkente a falra, és elkezdte fojtogatni.
Loki: -Salem, még egy ilyen ötlet, és esküszöm, ott öllek meg, ahol vagy!
Majd elengedte Salemet.
Salem: -Huh, az életem lepergett a szemem előtt!
Ekkor betörték a kaput, mivel Makó egyedül nem tudta tartani. Beözönlött egy csapatnyi francia, de ekkor váratlanul a semmiből előkerült Szedmi. Mint derült égből ökölcsapás. Feje búbját a franciákhoz szegezte, akik erre megtorpantak. Pár másodperc néma csend következett, tarfején megcsillant a Hold fénye. Üvöltve vetette rá magát az ellenségre. A legközelebb álló franciát úgy mellkason fejelte, mint Zidane Materazzit. A francia pár métert hátrarepült, és magával sodorta társait. Makó és Loki gyorsan elreteszelték a kaput. Ezután a bizarr jelenet után társai ferde szemmel néztek Szedmire. Kivéve Lokit, akiben már megvolt a kellő mennyiségű alkohol. Elordította magát.
Loki: -Éljen Szedmi! Papp Laci kettő! Leütötte, mint a büdös szart!
Kikka: -Piros lapot neki!
Jenci eközben különös kísérletbe kezdett. Egy tükör előtt állt, körülötte gyertyák.
Jenci: -Mohamed próféta, Mohamed próféta, Mohamed próféta! Ááááá! Szent szar! Hisz ez a próféta!
Mohamed: -Mi a halál van itt? Csak azt ne mondjátok, hogy megint megidéztek!
Jenci: -Üdvözlöm, Mohamed!
Mohamed: -Hogy az a hetvenlábú, büdös talpú, marsi pillangó zuhanna rá arra a kibaszott, szőrös seggedre!
Jenci: -Bocsánat!
Mohamed: -Nincs bocsánat, nyald ki a picsámat!
Mohamed elővett egy stukkert, és elkezdett Jenci lábai felé lövöldözni. Jenci sztepp táncolt egy darabig, aztán egy ünnepélyes meghajlás után elrohant. Próbálta a kapu felé csalogatni a felbosszantott prófétát.
Salem: -Hisz ez a próféta! Dicsértessék!
Mohamed: -Mi folyik itt? A franciák?! Várjatok, kimenekítelek titeket innen!
Azzel Mohamed felment a toronyba, és onnan nézett le az irdatlan embertömegre. Felemelte kezeit, és mellkasa előtt összetette. Majd egy hirtelen mozdulattal szétválasztotta őket. Ekkor az egész francia sereg kettévált. Franciák repkedtek jobbra és balra. Mohamed nyugodtan megtehette ezt, hisz a Vörös-tengernél Mózes ezt a mutatványt nem védette le.
Salem: -Előre!
Salem ekkor felugrott lovára, gyújtást adott rá, sebességbe tette, és kiviharzott az ellenséges gyűrűből. Társai követték. Volt, aki gyalog, mások gyalog, a többiek meg gyalog. Kinek mi jutott. Vachónak a látottak hatására elkerekedettek a szemei. Királyára Tóthra nézett, aki ingerülten csapkodott korbácsával feléje. Vachó elsőre megijedt, aztán rájött, hogy nem is járt annyira rosszul.
Gál: -Várjatok!
Gál megállt. Nem követte társait, rémülten nézett fel. Már vagy öt perce egyáltalán nem fingott. Azóta elég nagy mennyiségű gáz halmozódott fel beleiben. Robbanás közeli állapotban volt. És mikor a feszültség a tetőfokára hágott, Gál elfingotta magát. Nem kicsit. Nagyon! Elemi erővel tört felszínre a gáz. Szétmarta a körülötte álló franciák tüdejét. A franciák százával hullottak el, de a fingás nem maradt abba, megszakítás nélkül áramlott ki a bélgáz. Elérte társait is, akik szintén áldozatul estek. A fing továbbterjedt, végigpusztította egész Afrikát, állatfajok ezreinek kihalását okozva, majd bejárta az egész világot, és 10 percen belül eltörölte az emberi civilizációt. Tovább pusztultak, az állatfajok, amíg meg nem szűnt a makroszintű élet a Földön. Kis idővel később az egysejtű szervezetek is eltűntek örökre, mintha soha nem is lettek volna. Csak egyetlen élőlény maradt az egész bolygón, Gál, aki immúnis volt saját fingjára. Kis gondolkozás után csak annyit mondott, hogy talán ez kicsit büdösebb volt, a szokásosnál. Majd azzal a sok eszével gyufát gyújtott, hogy körülnézhessen. És ekkor intenzív hang és fényjelenség kíséretében a Föld megszűnt létezni. Ezt már Gál sem élte túl. De Gál fingja még mindig pusztított. Nem sokkal a robbanás után leállt minden fizikai és kémiai folyamat az univerzumban, minden anyagi halmaz megsemmisült, végül minden molekuláris szintű mozgás megszűnt. Gál kicsinálta az univerzumot! A szemét! 

 __________________________________________________________________________________________

 

Egy viharos családi dráma:
 
Jenci és Gál: Lyukam nélkül soha!
 
A bíróságon:
Salem: Tisztelt esküdtszék, Tisztelt Bírónő! A tőlem balra álló Urat, polgári nevén Jencit azzal vádolom, hogy Bakos Urat egy kalapáccsal több ízben agyonverte. Erre a következő bizonyítékok állnak rendelkezésemre, egy hajszál, DNS, Jenci ruhájának egy darabja?
(Troty, hahahaha)
Gál: Jenci, hiszen te fingottál a bíróságon!
Jenci: Igen, Gál. Tudod, próbálok ködösíteni.
Gál: Jöhet egy majomkarom?
Jenci: Jöhet!
(Troty, hahahaha)
Gál: Ezt azért hívják majomkaromnak, mert olyan érzés, mintha ezer majom húzná a gerincemet.
Salem: Tisztelt Kikka bírónő, Jenci és Gál Urak nem tisztelik a bíróság tekintélyét!
Kikka: Rendet! Kérem folytassa!
Salem: További bizonyítékaim egy véres kalapács ?J? monogrammal, egy helyszínen talált notesz az alábbi naplóbejegyzéssel ?22 óra 30 perc: Megölni Bakost?., és egy haikuval idézem ?Bakos, meg foglak ölni az új kalapácsommal.? Kérem a tisztelt Esküdtszéket, hogy állapítsák meg Jencire a megfelelő bünteté?
(Troty, hahahaha)
Kikka: Kérem ismételje meg, mert nem hallottunk semmit a nagy szélben!
Salem: ... a megfelelő büntetést!
Kikka: Loki Biztos Úr, kérem tegyen úgy, mintha lenne egy értelmes rendőr a városban! Mit tenne ő ilyenkor?
Loki: Hmmm. Ez vizió kérdés, Asszonyom? Pillanat, csak próbálok agyilag választ keresni.
(Kikka nagyot sóhajtva felnéz a plafonra, mintha az éghez fohászkodna.)
(Troty, hahahaha)
Salem: A fingás egyáltalán nem vicces!
Nándi: Az Esküdtszék visszavonul meghozni a döntést. De nem vagyok benne biztos, hogy Bakos meggyilkolása bűnnek minősül. Azt hiszem van is a Klub Törvénykönyvben egy erről szóló cikkely, majd utánanézek. Ééérteeem?
Loki: Megvan! Öt! Ja, nem, az a kétszer kettő.
Kikka: Az ülést ezennel berekesztem! (kissé ingerülten jelenti be)
Salem: Tudjátok, miért utállak titeket?
Jenci: Mert farok vagy?
Salem: Nem. Hanem, mert azt hiszitek, hogy a fingás vicces, pedig nem az! A fingás a humor legprimitívebb formája.
(Trotty, hahahaha)
Salem: Vigyen el titeket a rák!
Gál: A rák?
Salem: Igen, a fejrák!
Gál: Most meg mit csinálsz?
Salem: Rákot burjánoztatok bennetek.
(Troty, hahahaha)
Jenci: És most mit csináljunk?
Gál: Keressünk kincset!
Jenci: Mellesleg meg ki volt ez?
Gál: Asszem az a Száddámdzsipszi.
Makó: Majd megyünk, azt szépen szarrálőjjük Iránt.
Salem: De én iraki vagyok!
Makó: Irak, Irán nem mindegy?!
Salem: Tudod, hogy mi lenne a legviccesebb végszó?
Makó: Nem. Mi?
Márta: Hogy vagy, Peti?
 
 
 _________________________________________________________________________________________
 

1986-ot írunk, a Gál család vacsorához készülődik. A menü töltött káposzta és bableves. Gál nekilát szépen sorjában mindkettőnek. Miután végzett, felállt az asztaltól, és hastájon valami morgást hallott.
Gál: -Túl zsíros volt a vacsora, kissé megterhelte a gyomrom, kimegyek vécére.
Bár ne tette volna...
Az akkori szovjet vezetés próbálta eltusolni az ügyet, de mivel a sugárzás más országokba is elterjedt, kénytelenek voltak engedni a nemzetközi nyomásnak, és nyilatkoztak az ügyben. Az esetet a Csernobili erőműre kenték, ahol pont azon a napon volt egy tűzeset. Így próbálták eltitkolni a világ elől csodafegyverüket, Gált.
Majd évtizedeken át nagyszüleink is hazugságokkal tömték a fejünket az esettel kapcsolatban, de egy napon egy ifjú, arab úriember, a közismert Salem fényt derített a rejtélyre. És habár csak 3,5-es átlagot sikerült produkálnia, jövőre le fogja nyomni azt a nagypofájú kutyámajmot, aki magát röviden csak Jencinek hívja...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.